Muuttajalle


Koti on elämän keskeisiä tukipilareita ja muuttaminen järkyttää elämisen tasapainoa. Muuttostressin helpottamiseksi olemme listanneet muutamia muuttamista helpottavia asioita.

Vuokrasopimus

Vuokrasopimuksessa on listattu vuokrasuhteen kannalta olennaiset asiat, kuten sopimuksen alkamis- ja päättymispäivä, vuokranmaksupäivä, vuokran ja erillismaksujen suuruus sekä lemmikkieläimiin, tupakointiin ja asunnon remontointiin liittyvät ehdot.

Tutustu vuokrasopimusmalliin ja laita viestiä jos sen tiimoilta tulee kysyttävää!


Muuttoilmoitus

Vakituisesta muutosta on ilmoitettava maistraatille lain mukaan aina, kun asuinpaikka muuttuu. Ilmoitus on tehtävä viimeistään viikon kuluttua muutosta. Myös yli kolme kuukautta kestävästä tilapäisestä asumisesta on ilmoitettava maistraatille. Muuttoilmoituksen teet samalla sekä maistraatille että postille osoitteessa:

www.muuttoilmoitus.fi

Muutosta on myös ilmoitettava isännöitsijälle. Nuppineulassa isännöintipalveluita hoitaa Taloasema Kuopio (Savonmuan Isännöinti Oy), jolle teet muuttoilmoituksen näppärästi

Tällä lomakkeella


Kotivakuutus

Riittävä vakuutusturva on niin vuokralaisen kuin vuokranantajanturva vahingon sattuessa. Edellytämme vuokralaisiltamme voimassa kotivakuutusta vastuuvakuutuksineen. Vuokralaisella on mahdollisuus edullinen ja vaivaton tarjous kotivakuutuksesta yhteistyökumppaniltamme LähiTapiola Savolta niin halutessaan.

Nuppineulan asukkaat saavat kotivakuutuksen 20 prosentin alennuksella.
Alle 30-vuotiaat saavat lisäksi 30 prosentin nuorisoalennuksen.

Katso kotivakuutuksen normaalihinta LähiTapiolan laskurista.

Nuppineulan asukkaiden vakuutusasioita hoitaa LähiTapiolan toimisto Kuopion Prismassa.


Sähkösopimus

Yksiöissä ja kaksioissa sähköliittymä on valmiina ja sähkö laskutetaan käytön mukaan. Kolmioissa vuokralaisen on tehtävä sähkösopimus valitsemansa sähkötoimittajan kanssa. Paikallinen energiayhtiö Väre on yhteistyökumppanimme ja heidän kanssaan solmittuun sähkösopimukseen uusi asukas saa erityisetuja. Kysy lisätietoja yhteistyöstämme Väreen kanssa, solmiessasi vuokrasopimusta.


Vuokrasopimuksen irtisanominen

Elämän käänteissä asumisen tarpeetkin muuttuvat ja täydelliseltätuntuneesta kodista on siirryttävä eteenpäin. Vuokrasopimuksen on yksi kuukausi ja irtisanomisaika määräytyy sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jolloin vuokralainen on ilmoittanut vuokrasopimuksen irtisanomisesta. Irtisanoutumisen teet helpoiten sähköisesti alla olevan lomakkeen kautta. Kirjoitamme mielellämme vuokralaisillemme mukaan suosituskirjeen, joka voi avata seuraavan vuokra-asunnon oven.

Ilmoita vuokrasopimuksen irtisanomisesta.

Irtisanominen kuitataan aina vastaanotetuksi sähköpostitse.